Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial
 • Primul eveniment din cadrul campaniei România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice și continuarea campaniei de informare publică #WeAreNATO în România Primul eveniment public al campaniei #WeAreNATO: România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice a avut…
 • În perioada 31 martie – 3 aprilie, s-a desfășurat Sesiunea Comitetului Tehnic Mixt româno-israelian de cooperare în domeniul tehnico-militar, la Tel Aviv, Israel. Delegaţia Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat, a analizat, împreună cu reprezentanţii Ministerului Apărării din Israel, stadiul derulării activităţilor din „Planul…
 • Conferința privind Cercetarea și Inovarea în domeniul Capabilităților pentru ApărareConferința privind Cercetarea și Inovarea în domeniul Capabilităților pentru Apărare s-a desfășurat marți, 26 martie, la Palatul Parlamentului din București, în marja exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.Alături de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și directorul…
În scopul intensificării participării la iniţiativele, proiectele sau programele internaţionale, Departamentul pentru Armamente urmăreşte prin această secţiune sprijinirea şi informarea operatorilor economici din România cu privire la licitaţiile internaţionale organizate de Agenţia NATO pentru sprijin (NATO Support Agency) şi alte structuri din NATO, Agenţia Europeană de Apărare (European Defence Agency) etc.
 • NSPA
  Pentru a încheia şi derula afaceri cu NSPA - Agenţia NATO pentru sprijin, operatorii economici din România vor parcurge următoarele etape:
  • Înscrierea producătorilor din ROMÂNIA în baza de date NSPA (source file):
   1. Se accesează pagina web a NSPA: 
    http://www.nspa.nato.int
   2. Click pe Panelul Business with NSPA şi din fereastra deschisă se va selecta link-ul Business ePortal, care va asigura transferul către NSPA Applications ePortal. În partea dreaptă a paginii se accesează: Enter eProcurement care asigură transferul către adresa  https://eportal.nspa.nato.int/eProcurement/default.aspx
    unde sunt prezentate detalii despre:
    • How to do business with NSPA
    • Supplier Registration
    • Future Bussiness Opportunities
    • Requests for Proposals
    • "eCat1" - Direct On-Line Ordering
   3. Click pe Supplier Registration şi apoi Continue
   4. Se completează on-line datele solicitate. 
    Pentru detalii privind atribuirea codului NCAGE se va accesa pagina web a Biroului Naţional de Codificare: 
    http://smg.mapn.ro/bnc/index92.php
    Termenul pentru eliberarea certificatului de alocare a codului NCAGE este de 14 zile lucrătoare de la transmiterea formularelor specifice. Pentru identificarea preliminară a viitoarelor oportunităţi de afaceri cu NSPA este recomandată accesarea link-ului menţionat anterior: Future Bussiness Opportunities.
  • Participarea operatorilor economici din România la procedurile de atribuire a contractelor organizate de NSPA.
   1. După înscrierea furnizorilor din România în baza de date NSPA, aceştia vor fi contactaţi prin intermediul unor Request for Proposal (RFP), dacă cerinţele din RFP pot fi îndeplinite de capabilităţile cu care operatorii economici s-au înregistrat.
   2. Operatorii economici solicitaţi vor întocmi şi transmite ofertele în conformitate cu cerinţele impuse prin RFP.
 • NSIP
  Oportunităţile de participare la licitaţii competitive internaţionale pentru realizarea obiectivelor de investiţii prin Programul NATO de investiţii în securitate - NSIP în state membre NATO pot fi identificate accesând următorul link: Notificări.
 • NCIA
  Pentru informarea cu privire la potenţialele oportunităţi de afaceri oferite de Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA) se accesează panelul Opportunities şi apoi se selecteazăIndustry (Oportunităţi pentru industrie) la următoarea adresă:
  http://www.ncia.nato.int/industry/pages/home.aspx

  NOU! Pentru sprijin în relația industriei naționale de profil cu NCIA, vă puteți adresa și expertului tehnic național (NATEX) la următorul punct de contact:
  Dan Țigănuș

  NATO Communications and Information Agency
  ROU NATEX
  NATO HQ Boulevard Leopold III, B-1110, Brussels, Belgium
  Telefon
    Birou: +33 2 707 8354
    Mobil: +32 (0) 475632254; +40 (0) 731027101
    Email: danut.tiganus@ncia.nato.int

Go to top