Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial
 • Vineri, 18 octombrie, a.c., începând cu ora 0930, la sediul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale din Constanța se va desfășura simpozionul științific aniversar cu tema “Performanță, rigurozitate și competență în cercetarea științifică”. Evenimentul organizat de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale va cuprinde prezentarea unor lucrări…
 • Reuniunea Plenară a Conferinței Directorilor Naționali pentru Armamente În perioada 09-11 octombrie a.c., secretarul de stat pentru armamente, Nicolae Nasta a participat la Conferința plenară a Directorilor Naționali pentru Armamente (CNAD) care s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia.Directorul Național pentru Armamente român, Nicolae Nasta a reafirmat în cadrul Conferinței plenare a…
 • Reuniunea bianuală a Comitetului Director al Organizației pentru Știință și Tehnologie din NATO, la București Reprezentanți din 35 de state membre și partenere NATO au participat, în perioada 17-20 septembrie, la Reuniunea bianuală a Comitetului Director al Organizației pentru Știință și Tehnologie (STO) din NATO, ce a avut loc la…
În scopul intensificării participării la iniţiativele, proiectele sau programele internaţionale, Departamentul pentru Armamente urmăreşte prin această secţiune sprijinirea şi informarea operatorilor economici din România cu privire la licitaţiile internaţionale organizate de Agenţia NATO pentru sprijin (NATO Support Agency) şi alte structuri din NATO, Agenţia Europeană de Apărare (European Defence Agency) etc.
 • NSPA
  Pentru a încheia şi derula afaceri cu NSPA - Agenţia NATO pentru sprijin, operatorii economici din România vor parcurge următoarele etape:
  • Înscrierea producătorilor din ROMÂNIA în baza de date NSPA (source file):
   1. Se accesează pagina web a NSPA: 
    http://www.nspa.nato.int
   2. Click pe Panelul Business with NSPA şi din fereastra deschisă se va selecta link-ul Business ePortal, care va asigura transferul către NSPA Applications ePortal. În partea dreaptă a paginii se accesează: Enter eProcurement care asigură transferul către adresa  https://eportal.nspa.nato.int/eProcurement/default.aspx
    unde sunt prezentate detalii despre:
    • How to do business with NSPA
    • Supplier Registration
    • Future Bussiness Opportunities
    • Requests for Proposals
    • "eCat1" - Direct On-Line Ordering
   3. Click pe Supplier Registration şi apoi Continue
   4. Se completează on-line datele solicitate. 
    Pentru detalii privind atribuirea codului NCAGE se va accesa pagina web a Biroului Naţional de Codificare: 
    http://smg.mapn.ro/bnc/index92.php
    Termenul pentru eliberarea certificatului de alocare a codului NCAGE este de 14 zile lucrătoare de la transmiterea formularelor specifice. Pentru identificarea preliminară a viitoarelor oportunităţi de afaceri cu NSPA este recomandată accesarea link-ului menţionat anterior: Future Bussiness Opportunities.
  • Participarea operatorilor economici din România la procedurile de atribuire a contractelor organizate de NSPA.
   1. După înscrierea furnizorilor din România în baza de date NSPA, aceştia vor fi contactaţi prin intermediul unor Request for Proposal (RFP), dacă cerinţele din RFP pot fi îndeplinite de capabilităţile cu care operatorii economici s-au înregistrat.
   2. Operatorii economici solicitaţi vor întocmi şi transmite ofertele în conformitate cu cerinţele impuse prin RFP.
 • NSIP
  Oportunităţile de participare la licitaţii competitive internaţionale pentru realizarea obiectivelor de investiţii prin Programul NATO de investiţii în securitate - NSIP în state membre NATO pot fi identificate accesând următorul link: Notificări.
 • NCIA
  Pentru informarea cu privire la potenţialele oportunităţi de afaceri oferite de Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA) se accesează panelul Opportunities şi apoi se selecteazăIndustry (Oportunităţi pentru industrie) la următoarea adresă:
  http://www.ncia.nato.int/industry/pages/home.aspx

  NOU! Pentru sprijin în relația industriei naționale de profil cu NCIA, vă puteți adresa și expertului tehnic național (NATEX) la următorul punct de contact:
  Dan Țigănuș

  NATO Communications and Information Agency
  ROU NATEX
  NATO HQ Boulevard Leopold III, B-1110, Brussels, Belgium
  Telefon
    Birou: +33 2 707 8354
    Mobil: +32 (0) 475632254; +40 (0) 731027101
    Email: danut.tiganus@ncia.nato.int

Go to top