Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 10 din 2018-05-21

În perioada 16-18 mai, în cadrul Complexului expozițional ROMAERO S.A. s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Expoziţiei internaţionale dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea
Defense and Aerospace - BSDA 2018.
Eveniment înscris în circuitul marilor manifestări internaționale în domeniul tehnicii şi tehnologiei pentru apărare, „BSDA 2018” a reunit la standuri peste 290 de expozanți din 26 de țări din America, Europa și Asia, urmărind identificarea unor oportunităţi şi soluţii de cooperare atât în producţie, cât şi în domeniul afacerilor, pentru promovarea operatorilor economici naţionali din industria de apărare pe plan internaţional prin cooperări cu firme consacrate în domeniu. Astfel, acest eveniment a fost un bun prilej pentru facilitarea unei mai mari deschideri a industriei naţionale de apărare către piața externă a armamentelor.
Pe parcursul celor trei zile cât a fost deschisă expoziția, delegația Departamentului pentru armamente, condusă de secretarul de stat Andrei Ignat, a efectuat o serie de vizite la standurile expozanților, prilej cu care au fost trecute în revistă cele mai recente realizări în domeniul armamentelor.
Forțele Aeriene Române au executat zboruri demonstrative cu aeronave F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR, C-27 J Spartan, IAK-52 și IAR-330 Puma M/L , iar militari din cadrul Direcției Generale de Informații a Apărării au executat un exercițiu demonstrativ de combatere a terorismului.
În cadrul standurilor special amenajate, Agenția de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” au prezentat demonstratoare tehnologice, prototipuri şi rezultate obţinute în cercetarea științifică militară. Un interes special a prezentat produsul filme polimerice imprentate molecular cu trinitrotoluen depuse pe suport de tio2, realizat de Academia Tehnică Militară, în colaborare cu ICECHIM Bucureşti şi INCEMC Timişoara, care la ediția 2018 a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva a obţinut medalia de aur.
Agenda expoziției a cuprins sesiuni de prezentare dedicate domeniilor terestru, naval și aerian.
Secretarul de stat pentru armamente Andrei Ignat a deschis conferința WeAreNATO ”TechSpring into the Future”, prilej cu care a subliniat următoarele: „ NATO are o capacitate unică, atât politică, cât şi militară, pentru a putea gestiona un întreg spectru al crizelor. Gestionarea crizelor care afectează securitatea Alianţei, înainte ca acestea să escaladeze şi să devină conflicte și consolidarea stabilităţii în perioada post-conflict sunt priorităţi ale NATO care nu pot fi atinse decât prin dezvoltarea capacităţilor de apărare şi creşterea interoperabilităţii atât între statele membre cât şi cu partenerii Alianţei”.
Ultima zi a expoziției a fost dedicată prezentărilor pe teme de cybersecurity.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 1.jpg

  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, se adresează celor prezenți la deschiderea oficială a expoziției

Evenimente

 • 70 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL POLITEHNIC MILITAR
  Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a sărbător...
 • Ceremonie la M.Ap.N. cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice
  Sediul Ministerului Apărării Naționale a fost desc...
 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
Go to top