Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 11 din 2018-05-24

Șaizeci și nouă de ani de învățământ politehnic militar

Miercuri, 23 mai, a.c., secretarul de stat pentru armamente, domnul Andrei Ignat, a participat la festivitatea militară organizată cu ocazia sărbătoririi a șaizeci și nouă de ani de la înființarea Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”.

Pe timpul activității, care s-a desfășurat la sediul instituției, au fost conferite embleme de onoare pentru merite deosebite, din partea categoriilor de forțe ale Ministerului Apărării Naționale, unor cadre militare din academie.
Rectorul Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I” a felicitat personalul didactic și administrativ pentru rezultatele profesionale deosebite obținute în anul universitar în curs. Totodată, au fost înaintate în grad, înainte de termen, patru cadre militare.
Secretarul de stat pentru armamente a transmis comunității academice, mesajul conducerii Ministerului Apărării Naționale, subliniind următoarele: „ Tot ceea ce trăim acum, la ceas aniversar, este posibil doar prin strădania multor generații. Să nu uitați că ați primit această moștenire, strădania celor aproape 70 de ani de muncă neîntreruptă pentru a o onora dar și pentru a adăuga permanent ceva la ea. Vă doresc să păstrați în continuare mândria de a o deține, forța și responsabilitatea de a o păstra și inteligența de a o dezvolta”.
Agenda activității a cuprins și vizitarea de către secretarul de stat pentru armamente, a Centrului de excelență pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică din cadrul Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I”.
Festivitatea s-a încheiat prin realizarea unei fotografii de grup și defilarea formațiunilor de studenți.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 1.JPG

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
 • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
  Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
 • Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2018
  În cea de-a treia zi a BDSA 2018, ministrul apărăr...
Go to top