Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 19 din 2018-11-21

În perioada 11-13 noiembrie a.c., secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat, a participat la Conferința NATO Industry Forum (NIF), care s-a desfășurat la Berlin, Germania, după care, în perioada 14-16 noiembrie, a fost prezent la Conferința plenară de toamnă a Directorilor Naționali pentru Armamente (CNAD) care s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia.

Pe parcursul desfășurării NATO Industry Forum, secretarul de stat pentru armamente a participat la dezbaterile pe linia apărării, din perspectiva industriei de apărare națională, și a purtat discuții cu omologii din statele membre ale NATO pe tema dezvoltării cooperării industriale. De asemenea, s-au purtat discuții pe tema eforturilor depuse de NATO de cooperare cu industria de apărare pentru dezvoltarea contribuțiilor industriale în sprijinul interoperabilității în cadrul Alianței.

În cea de-a doua parte a misiunii, secretarul de stat pentru armamente a participat la lucrările Conferinței plenare de toamnă a Directorilor Naționali pentru Armamente, care a reunit directorii din statele membre ale Alianței și din țările partenere. Lucrările conferinței s-au concentrat pe dezvoltarea capabilităților cheie pentru a răspunde la amenințările de securitate ale secolului XXI.

Printre subiectele dezbătute cu prioritate s-au aflat analizarea stadiului activității principalelor grupuri de armamente din compunerea CNAD, a inițiativelor comune și a proiectelor de cooperare multinaţională Smart Defence. De asemenea, s-a mai discutat despre procesul de analiză al dezvoltării proiectelor flagship (majore) ale Alianţei: Alliance Ground Surveillance- Supravegherea Terestră a Alianţei), Joint Intelligence Surveillance and Reconnaissance- Capabilitatea Întrunită de Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere, Ballistic Missile Defence-Apărare Aeriană Balistică şi arhitectura AFSC (Alliance Future Surveillance Capability- Capabilitatea Viitoare de Supraveghere a Alianţei.

Secretarul de stat a a participat la consultări cu Ambasadorul României la NATO și şeful Secţiunii de apărare din cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO privind recentele evoluţii ale problematicii agendei CNAD.

Evenimente

  • Ceremonie la M.Ap.N. cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice
    Sediul Ministerului Apărării Naționale a fost desc...
  • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
    Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
  • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
    Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
Go to top