Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 20 din 2018-11-27

Marți, 27 noiembrie, șeful Direcției Tehnice și Programe de Înzestrare din cadrul Departamentului pentru armamente, colonelul Dumitru Ruicu, a primit la sediul CN Romtehnica S.A., o delegație austriacă condusă de colonelul Johann Trummer, președinte al grupului FoP - EDF pe perioada președinției Austriei (PRES AT) din partea grupului Prietenii președinției (FoP)- Fondul European de Apărare (EDF).
La activitate a participat o delegație de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente, alături de reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului Afacerilor Externe şi ai Asociației PATROMIL.
Agenda întâlnirii a cuprins prezentarea de bune practici și lecții învățate de către gestionarii dosarului EDF.
Pe parcursul discuțiilor, colonelul Dumitru Ruicu a subliniat importanța activității de preluare a președinției Consiliului Europei în contextul strategic actual.
De asemenea, colonelul Johann Trummer s-a declarat impresionat de reprezentarea mai multor ministere în cadrul întâlnirii și în calitate de președinte al grupului FoP - EDF pe perioada PRES AT, a evidențiat faptul „că asumarea președinției Consiliului Europei, pe lângă apariția unui complex de oportunități pentru România, presupune depășirea unui șir de provocări care nu se poate realiza decât printr-o cooperare impecabilă la nivel interministerial. Dat fiind nivelul strategic specific dosarului EDF, precum și implicațiile pe termen mediu și lung privind investițiile în sistemul comun de apărare european, este foarte importantă abordarea duală a problematicii: perspectivă politică și perspectivă tehnică”.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 1.jpg

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ceremonie la M.Ap.N. cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice
  Sediul Ministerului Apărării Naționale a fost desc...
 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
 • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
  Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
Go to top