Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 21 din 2018-12-06

În perioada 28-30 noiembrie a.c., secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat a participat la Conferința EDA ”High level European Defence Agency’s Annual Conference”, care s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia.

Conferința a fost structurată pe două secțiuni: adaptarea Forțelor Armate la tehnologia de mâine, dezbatere care a pus accent pe sistemele fără pilot destinate celor trei categorii de forțe, care sunt din ce în ce mai prezente în domeniul capabilităților militare la nivelul Uniunii Europene. Lucrările celei de-a doua secțiuni au avut ca tematică perspectivele utilizării inteligenței artificiale în domeniul apărării și au detaliat modul în care în care industria europeană și entitățile din domeniul cercetării dezvoltării își adaptează strategiile pentru conectarea la acest domeniu, pe termen mediu și lung, riscuri și oportunități.

Pe parcursul misiunii, secretarul de stat pentru armamente a participat la discuții care au avut ca scop prioritar promovarea proiectelor și domeniilor de interes pentru entitățile de cercetare și cele din industria națională de apărare, în contextul PESCO și EDF, în scopul identificării unor parteneri/entități interesați în dezvoltarea unor acțiuni de cooperare.

În marja reuniunii, secretarul de stat pentru armamente a avut un dialog cu reprezentantul președinției Austriei (PRES AT) responsabil pentru domeniul Fondul European de Apărare (EDF), în perspectiva preluării președinției Uniunii Europene de către România din luna ianuarie 2019.

Evenimente

  • Ceremonie la M.Ap.N. cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice
    Sediul Ministerului Apărării Naționale a fost desc...
  • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
    Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
  • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
    Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
Go to top