Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 5 din 2019-04-04

Primul eveniment din cadrul campaniei România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice și continuarea campaniei de informare publică #WeAreNATO în România

Primul eveniment public al campaniei #WeAreNATO: România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice a avut loc joi, 4 aprilie, la Centrul de cercetare pentru produse, procese și servicii inovative inteligente – PRECIS, din cadrul Universității Politehnica, București.
Provocarea adresată tinerei generații cu prilejul relansării campaniei #WeAreNATO este participarea în cadrul concursului cu tema „Cea mai bună lucrare cu aplicabilitate militară prezentată într-o sesiune de comunicări științifice a studenților din instituțiile de învățământ superior cu programe de studii tehnice”. Astfel, în prezența secretarului de stat pentru învățământ universitar, prof.univ.dr.ing. Gigel Paraschiv, a rectorului Universității Politehnica, Mihnea Costoiu și a șefului Direcției informare și relații publice, colonel Constantin Spînu, conducerea Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, prin colonelul Tiberiu Tomoiagă, directorul științific al instituției, a adresat invitația studenților din instituțiile de învățământ superior cu programe de studii tehnice din toate universitățile din țară, să se înscrie în competiția celor mai bune lucrări științifice, care își găsesc utilitatea în domeniul militar.
Contextul determinat de sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord e cu atât mai special cu cât evenimentele din cadrul campaniei #WeAreNATO sunt la început și se vor derula pe întreg parcursul anului, angajând în acțiune publicul tânăr cu fel și fel de provocări, așa cum și Paula Avasiloaie, președinta Ligii Studenților Electroniști admitea în intervenția ei:„Studenții sunt inventivi, dinamici, îndrăzneți. Ei construiesc viitorul. Drone, Securitate cibernetică, criptografie, comunicații prin microunde, transporturi, materiale, toate sunt discipline care se leagă de tehnologia militară. Împreună putem construi un viitor mai sigur, un viitor mai bun”.
Pentru studenții interesați să participe la acest concurs, puteți găsi detalii pe adresa https://www.acttm.ro/concursnato15ani/.

* * *
În anul 2019 se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice, prilej cu care Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează o serie de evenimente publice.
De asemenea, campania de informare publică #WeAreNATO continuă și în acest an în România. Campania se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.
În țara noastră, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

Evenimente

  • Ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
    Marți, 1 octombrie, secretarul de stat pentru arma...
  • CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI ACADEMIEI TEHNICE MILITARE „FERDINAND I” - „NICOLAE BĂLCESCU 200”-
    Vineri, 26 iulie 2019, s-a desfășurat ceremonia mi...
  • 70 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL POLITEHNIC MILITAR
    Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a sărbător...
Go to top