Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 6 din 2019-09-20

Reuniunea bianuală a Comitetului Director al Organizației pentru Știință și Tehnologie din NATO, la București

Reprezentanți din 35 de state membre și partenere NATO au participat, în perioada 17-20 septembrie, la Reuniunea bianuală a Comitetului Director al Organizației pentru Știință și Tehnologie (STO) din NATO, ce a avut loc la Palatul Parlamentului și Cercul Militar Național din București.

„Forța alianței noastre se bazează pe libertatea oamenilor și pe fundamente democratice puternice, atribute ce se impun a fi păstrate și consolidate. Pentru a face față cu succes amenințărilor hibride și neconvenționale, avem mare nevoie de progrese tehnologice semnificative”, a declarat secretarul de stat pentru armamente, Nicolae Nasta, în deschiderea reuniunii.

Pe parcursul reuniunii, organizată cu sprijinul Departamentului pentru armamente din Ministerul Apărării Naționale, au fost discutate teme de interes pentru Alianța Nord-Atlantică din domeniul științei și tehnologiei, experții prezenți la activitate abordând noi concepte care să conducă la menținerea supremației NATO din punct de vedere tehnologic.

Agenda reuniunii a inclus, de asemenea, vizitarea unor facilități de cercetare din România, printre care și laserul de mare putere de pe platforma de cercetare Măgurele.

La finalul activității, conducerea STO a apreciat modul de organizare al reuniunii și a aprobat inițierea de noi proiecte de colaborare în domeniul științei și tehnologiei.

xxx

Organizația Știință și Tehnologie (STO) este un pilon central al NATO, cei peste cinci mii de oameni de știință, membri ai STO, constituind cel mai mare forum de cercetare științifică în domeniul apărării și securității din lume.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 1.jpg

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Marți, 1 octombrie, secretarul de stat pentru arma...
 • CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOŢIEI ACADEMIEI TEHNICE MILITARE „FERDINAND I” - „NICOLAE BĂLCESCU 200”-
  Vineri, 26 iulie 2019, s-a desfășurat ceremonia mi...
 • 70 DE ANI DE EXCELENŢĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL POLITEHNIC MILITAR
  Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a sărbător...
Go to top