Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 1 din 2018-01-19

Secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, a efectuat, în zilele de 16 și 17 ianuarie, o vizită în Republica Croația, la invitația omologului său, Zdravko Jakob.
Pe durata vizitei, secretarul de stat Vlădică s-a întâlnit cu oficiali croați din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, Anteprenoriatului și Artizenatului și consilieri prezidențiali. Cu acest prilej, au fost subliniate bunele relații de colaborare existente între cele două țări, interesele comune de securitate, precum și inițiativele viitoare de consultări bilaterale.
În cadrul întâlnirilor cu delegația condusă de ministrul apărării din Republica Croația, Damir Krstičević, au fost evidențiate relațiile de colaborare la nivelul celor două ministere și s-au analizat posibilitățile viitoare de extindere a colaborării în cadrul NATO și UE, cu accent pe colaborarea în două din cele cinci proiecte din cadrul PESCO (Structura permanentă de cooperare - UE), la care România și-a asumat participarea, respectiv Mobilitatea militară și Securitatea cibernetică.
Pe parcursul discuției a fost subliniată cooperarea în domeniul armamentelor și a fost prezentat stadiul proiectului de înzestrare a Armatei României cu armament tip NATO, armă de asalt calibru 5,56x45 mm.
Totodată, partea croată a mențonat că firma HS Produkt d.o.o. va pune la dispoziție echipamente de acest tip pentru a fi testate în facilități din România, compania fiind unul dintre operatorii economici care și-a manifestat interesul de participare la testarea și evaluarea comparativă care se va desfășura în cursul anului 2018.
De asemenea, s-au purtat discuții pe tema cooperării între operatorii economici din industria de apărare a celor două țări.
Agenda activității a inclus și vizitarea companiei HS Produkt d.o.o., unde au fost expuse mai multe tipuri de armament și s-au prezentat caracteristicile tehnico-tactice și performanțele acestor echipamente.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE IMG_8393.JPG

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Autoevaluarea Statului Major al Forţelor Terestre pe anul 2017
  Statul Major al Forţelor Terestre a desfăşurat vin...
 • Autoevaluarea activității Statului Major al Forțelor Navale pe anul 2017
  Joi, 25 ianuarie, secretarul de stat pentru armame...
 • Autoevaluarea activității Statului Major al Forțelor Aeriene pe anul 2017
    Joi, 25 ianuarie, a.c., secretarul de stat...
Go to top