Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 1 din 2018-01-19

Secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, a efectuat, în zilele de 16 și 17 ianuarie, o vizită în Republica Croația, la invitația omologului său, Zdravko Jakob.
Pe durata vizitei, secretarul de stat Vlădică s-a întâlnit cu oficiali croați din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, Anteprenoriatului și Artizenatului și consilieri prezidențiali. Cu acest prilej, au fost subliniate bunele relații de colaborare existente între cele două țări, interesele comune de securitate, precum și inițiativele viitoare de consultări bilaterale.
În cadrul întâlnirilor cu delegația condusă de ministrul apărării din Republica Croația, Damir Krstičević, au fost evidențiate relațiile de colaborare la nivelul celor două ministere și s-au analizat posibilitățile viitoare de extindere a colaborării în cadrul NATO și UE, cu accent pe colaborarea în două din cele cinci proiecte din cadrul PESCO (Structura permanentă de cooperare - UE), la care România și-a asumat participarea, respectiv Mobilitatea militară și Securitatea cibernetică.
Pe parcursul discuției a fost subliniată cooperarea în domeniul armamentelor și a fost prezentat stadiul proiectului de înzestrare a Armatei României cu armament tip NATO, armă de asalt calibru 5,56x45 mm.
Totodată, partea croată a mențonat că firma HS Produkt d.o.o. va pune la dispoziție echipamente de acest tip pentru a fi testate în facilități din România, compania fiind unul dintre operatorii economici care și-a manifestat interesul de participare la testarea și evaluarea comparativă care se va desfășura în cursul anului 2018.
De asemenea, s-au purtat discuții pe tema cooperării între operatorii economici din industria de apărare a celor două țări.
Agenda activității a inclus și vizitarea companiei HS Produkt d.o.o., unde au fost expuse mai multe tipuri de armament și s-au prezentat caracteristicile tehnico-tactice și performanțele acestor echipamente.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE IMG_8393.JPG

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
 • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
  Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
 • Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2018
  În cea de-a treia zi a BDSA 2018, ministrul apărăr...
Go to top