Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 2 din 2018-01-19

O delegație a Departamentului pentru armamente a efectuat, în perioada 15-18 ianuarie, o vizita oficială la Varşovia, în Polonia, cu prilejul Sesiunii 2018 de cooperare în domeniul armamentelor, a Comisiei Tehnice Mixte româno – polone.
Pe parcursul activităţii, delegaţia Ministerului Apărării Naţionale condusă de locțiitorul şefului Departamentului pentru armamente, generalul de brigadă dr. ing. Ionel Loțan, a dezbătut următoarele subiecte în scopul cooperării tehnico-militare, inclusiv de dezvoltare în comun a proiectelor privind fabricaţia de echipamente din domeniile: apărare aeriană, transportoare blindate pentru trupe, suport logistic şi mentenanţă pentru avioane militare, vehicule aeriene fără pilot (UAV), cercetare-dezvoltare de echipamente militare.
Pe durata convorbirilor au fost identificate posibilităţi de a dezvolta cooperarea bilaterală. De asemenea, cele două părți au definitivat programul activităţilor pentru anul 2018 privind continuarea schimbului de experienţă în domeniul managementului programelor de înzestrare şi modernizare de tehnică militară, politicile de achiziţii publice, legislaţia în domeniul achiziţiilor militare și cercetarea ştiinţifică în domeniul industriei de apărare.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 26996101_1310276485739776_290985875_n.jpg

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
 • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
  Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
 • Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2018
  În cea de-a treia zi a BDSA 2018, ministrul apărăr...
Go to top