Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 2 din 2018-01-19

O delegație a Departamentului pentru armamente a efectuat, în perioada 15-18 ianuarie, o vizita oficială la Varşovia, în Polonia, cu prilejul Sesiunii 2018 de cooperare în domeniul armamentelor, a Comisiei Tehnice Mixte româno – polone.
Pe parcursul activităţii, delegaţia Ministerului Apărării Naţionale condusă de locțiitorul şefului Departamentului pentru armamente, generalul de brigadă dr. ing. Ionel Loțan, a dezbătut următoarele subiecte în scopul cooperării tehnico-militare, inclusiv de dezvoltare în comun a proiectelor privind fabricaţia de echipamente din domeniile: apărare aeriană, transportoare blindate pentru trupe, suport logistic şi mentenanţă pentru avioane militare, vehicule aeriene fără pilot (UAV), cercetare-dezvoltare de echipamente militare.
Pe durata convorbirilor au fost identificate posibilităţi de a dezvolta cooperarea bilaterală. De asemenea, cele două părți au definitivat programul activităţilor pentru anul 2018 privind continuarea schimbului de experienţă în domeniul managementului programelor de înzestrare şi modernizare de tehnică militară, politicile de achiziţii publice, legislaţia în domeniul achiziţiilor militare și cercetarea ştiinţifică în domeniul industriei de apărare.

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 26996101_1310276485739776_290985875_n.jpg

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Autoevaluarea Statului Major al Forţelor Terestre pe anul 2017
  Statul Major al Forţelor Terestre a desfăşurat vin...
 • Autoevaluarea activității Statului Major al Forțelor Navale pe anul 2017
  Joi, 25 ianuarie, secretarul de stat pentru armame...
 • Autoevaluarea activității Statului Major al Forțelor Aeriene pe anul 2017
    Joi, 25 ianuarie, a.c., secretarul de stat...
Go to top