Heraldică

Însemnul heraldic al Direcția generală pentru armamente este grefat pe „acvila cruciată” care reprezintă Ministerul Apărării Naţionale. Practic diferenţa este dată de reprezentarea activităţii specifice a departamentului pe scutul mic.
Scutul mic este împărţit în trei cartiere, de culori diferite. Culoarea roşie, în partea din stânga sus (primul cartier), reprezintă generozitatea militară, culoarea portocalie reprezintă ambiţia, fiind localizată în partea din dreapta sus (al doilea cartier), iar albastrul loialitatea faţă de ţară (al treilea cartier în partea de jos a scutului mic).

În primul cartier este reprezentat piciorul lui Hermes cu aripi, Hermes fiind cunoscut ca zeu al negoţului, schimbului, comerţului.

Al doilea cartier cuprinde o roată dinţată care simbolizează industria şi un pod ca simbol al celor mai vechi ştiinţe inginereşti. Roata dinţată este aşezată deasupra podului, nefiind lipită de acesta.

În al treilea cadran se regăsesc toate categoriile de forţe armate aşa cum sunt reprezentate şi pe însemnul heraldic al Statului Major al Apărării, ţinând cont de faptul că înzestrarea cu armament se face pentru toate categoriile de forţe armate. Al doilea motiv pentru păstrarea aceluiaşi însemn heraldic referitor la categoriile de forţe armate este acela de a le prezenta într-o manieră unitară.

Interpretarea întregului simbol într-o singură frază:

„prin negocieri iscusite cu sprijinul industriei şi al ştiinţelor inginereşti se asigură înzestrarea tuturor categoriilor de forţe armate”