Semnarea primului contract subsecvent pentru achiziţia a 172 de remorci şi semiremorci pentru dotarea Armatei României

Comunicatul nr. 8 din 10-04-2020

Vineri, 10 aprilie, la sediul Departamentului pentru armamente a fost semnat contractul subsecvent nr. 1 la acordul-cadru nr. 14/1/CFA-C/02.12.2019, cu operatorul economic S.C. AUTOMECANICA MEDIAŞ S.R.L., care prevede achiziţia a 172 remorci şi semiremorci (în diverse configuraţii).

Produsele fac parte din lotul nr. 2 şi sunt achiziţionate în cadrul programului „Platforme de transport auto multifuncţionale – pe roţi”.

Contractul subsecvent nr. 1, în valoare de 24.450.442,84 lei fără TVA, se va derula pe o durată de patru ani, produsele livrate urmând să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România. Acestea vor intra în dotarea tuturor categoriilor de forţe ale Armatei României.

Remorcile şi semiremorcile pe roţi vor fi produse de S.C. AUTOMECANICA MEDIAŞ S.R.L. şi prin implicarea altor operatori economici români, ceea ce va conduce la dezvoltarea pe orizontală a industriei naţionale. Astfel, vor fi create condiţiile pentru executarea în ţară a mentenanţei de nivel complex şi pentru asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a echipamentelor.